A világ híres és csodaszép rózsakertjei

A külföldi utazásokat még bizonytalan ideig mellőznünk kell, így arra gondoltunk, bemutatunk néhányat a világ legszebb és leghíresebb rózsa kertjeiből.

Botanikai kert, Montreal. A világ egyik legszebb botanikus kertjei közé tartozik ez az 1976-os olimpiai játékok számára létrehozott rózsakert. 10 000 rózsabokor található itt, amelyek a rózsák fejlődését mutatják be, a mai modern hibrid és a floribunda fajtákig. A hagyományos rózsakertek gyakran formális stílusúak, a montreáli kevésbé merev, kanyargós virágágyásokkal és utakkal a fák és tavak között. 

Rosetomunicipale, Róma. Ez a rózsakert egy igazi kincs, az Aventin-dombon a Circus Maximus közelében nagy rózsagyűjteményekkel rendelkezik. A fajták időrendben vannak elrendezve: az ókori vad- és kora római és damaszkén fajtáktól az olykor megdöbbentő színű hibridekig. 

Sakura rózsakert, Sakura. Ez a mesés rózsakollekció Tokió mellett, a Narita repülőtértől 30 percre található. Elbűvölően régimódi, és olyan örökségrózsa fajtákat mutat be, amelyek messze felülmúlják a gyakran illat nélküli modern hibrid fajtákat. Az ezerféle rózsafajta tartalmaz 200 ritka fajt is, amelyet Seizo Suzuki, egy világhírű, huszadik századi rózsa nemesítő adományozott a kertnek, valamint sok japán, kínai és más ázsiai fajtát.