A legromantikusabb virágok és szimbolikus jelentésük

Ha a virágokra gondolunk, akkor a legtöbbünknek a rózsa ugrik be elsőre, hiszen a rózsát a szerelem virágának is nevezik. Való igaz, egy mutatós rózsa csokor könnyen megdobbantja a hölgyek szívét és remekül kifejezhetők vele gyengéd érzelmeink.

Egy vörös rózsákból készült rózsa csokor a szerelmet, a romantikát, a szépséget és a tökéletességet szimbolizálja. Milliónyi színű és fajtájú rózsa közül választhatunk, ha valakit meg akarunk lepni.

A rózsa csokor mellett majdnem hasonló népszerűségnek örvend a napraforgó és a tulipán is, amely virágok a boldogságot, a jólétet és a romantikát jelképezik.

Nem csak a szerelmesek ünnepén választják sokan például a vörös krizantémot is. Ezek a tűzpiros virágok szintén a szerelemhez és a szenvedélyhez köthetők.

A bájos boglárkák pedig a vonzerőt és a ragyogást jelképezik.

Hosszan sorolhatnánk még a kedvelt virágok sorát, hiszen ott vannak még a tavasz első hírnökei, a nárciszok, százszorszépek, liliomok, orchideák, vagy az elegáns írisz.

Szóval összességében elmondhatjuk, hogy egy rózsa csokor minden esetben jó választás, de bátran próbáljunk ki más virágokat is, főleg ha tudjuk, hogy melyik az abszolút kedvenc virága annak a személynek, akit meglepnénk vele.